Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011

Νέα στοιχεία για την δολοφονία του Notorious B.I.G.Ο Clayton Hill ομολογεί πως αποτελούσε συνδετικό κρίκο στη δολοφονία του Notorious B.I.G.
Αποκλειστικό: Παρουσιάστηκε κρατούμενος με πιθανή επιβεβαίωση του ανθρώπου που σκότωσε τον Biggie Smalls συνδέοντας μάλιστα μέλη του Έθνους του Ισλάμ, μαζί με τον εαυτό του, στη συγκάλυψη του φόνου.


Πρώην μέλος του Έθνους του Ισλάμ και νυν φυλακισμένος ομοσπονδιακός εγκληματίας, ο Clayton Hill ομολόγησε την έμμεση συμμετοχή του στη δολοφονία του Notorious B.I.G.

O Hill δήλωσε ότι τον Οκτώβρη του 2010 συναντήθηκε με την Αμερικανή δικηγόρο Nancy DePodesta και δυο πράκτορες της αντιτρομοκρατικής του FBI και αποκάλυψε πως τον Μάιο του 1997, έχοντας εντολή ως εκπρόσωπος του 15ου Τζαμιού Μοχάμεντ στην Ατλάντα, Τζόρτζια, παρέλαβε ημιαυτόματο πιστόλι από ένα ισότιμο μέλος του Έθνους του Ισλάμ στο Λος Άντζελες που του συστήθηκε ως Dawoud Muhammad.

«Ο Dawoud Muhammad μου είπε πως τον κυνηγούσαν για τον φόνο του Notorious B.I.G.», ήταν μια απ’ τις δηλώσεις του Hill. «Δήλωσε ότι πυροβόλησε τον B.I.G. διότι πληρώθηκε από την συμμορία Bloods, στην οποία ανήκε, για να το κάνει».

Στο επερχόμενο e-book του, «Diary of an Ex-Terrorist», ο Clayton αναφέρει πως ο Dawoud υπερηφανευόταν για την πληρωμή του («And I made twenty-five g’s off that»).

Ο Clayton Hill, τρόφιμος του Μητροπολιτικού Σωφρονιστικού Κέντρου του Σικάγο (αριθμός κρατουμένου #61829019), ένοχος για συνωμοσία εξαπάτησης των ΗΠΑ και για κλοπή ταυτότητας, εξέτασε προσεκτικά εικόνες και του βασικού υπόπτου και εγκεφάλου της υπόθεσης, Amir Muhammad και του αστυνομικού David Mack, οι οποίες συμπεριλήφθηκαν σε ένα περιοδικό.

«Είδα τις εικόνες του περιοδικού», γράφει ο Hill, «και παρόλο που δεν μπορώ να καταλήξω κάπου με απόλυτη σιγουριά, γιατί μιλάμε για ένα συμβάν πριν από 14 χρόνια, ο Amir Muhammad μοιάζει με τον τύπο που χρησιμοποίησε το όνομα Dawoud».

«Ένα μέλος από το Λος Άντζελες δε θα ήξερε ένα μέλος από την Ατλάντα, έτσι δεν γινόταν να εμπιστευτεί ο ένας τον άλλο», εξήγησε ο Hill γιατί ο Amir έδωσε ψεύτικο όνομα εφόσον συνεργαζόταν με άλλα μέλη του Έθνους του Ισλάμ.»Επιπλέον, έχετε υπόψη πως το Έθνος του Ισλάμ είναι μια παραστρατιωτική οργάνωση τα μέλη της οποίας πράττουν όπως διαταχθούν, επομένως εάν έλεγαν σε εκείνον η σε εμένα να δώσουμε προληπτικά ψεύτικο όνομα, θα το κάναμε χωρίς δεύτερη κουβέντα».

Σύμφωνα με τον Hill, αρχικά, ο Tony Muhammad, Υπουργός της Δυτικής Περιφέρειας του Έθνους του Ισλάμ ήρθε σε επαφή μαζί του στα μέσα Μαΐου του 1997 ζητώντας του να παραλάβει κάποιον από τον σταθμό Greyhound στο κέντρο της Ατλάντα. Ο ανώνυμος τύπος ήταν από το Λος Άντζελες και διέσχιζε την Ατλάντα.

Προτού κλείσει την υποτιθέμενη συνομιλία του με τον Tony Muhammad, ο Clayton ισχυρίζεται ότι εξήγησε στον Υπουργό πως χρειαζόταν περιφερειακή έγκριση πριν προχωρήσει με το αίτημα του. Σύμφωνα με τον Hill, λίγες ώρες αργότερα δέχθηκε κλήση από τον Αδελφό Melvin Muhammad, υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων των γραφείων του Έθνους στο Σικάγο που έχουν μεταφερθεί στο γραφείο του Ανωτάτου Αρχηγού της Νότιας Περιφέρειας, Abdul Sharrieff Muhammad. Του μετέφερε οδηγίες από τον «Αρχηγό» σχετικά με την προηγούμενη κλήση του «Αδελφού Tony από το LA.».

Ο Clayton υποστηρίζει ότι ο Melvin Muhammad επανέλαβε το προηγούμενο αίτημα του Tony Muhammad. Και όταν συνάντησε τον άνθρωπο που του είχε συστηθεί ως Dawoud, ο Hill πήρε το όπλο το οποίο τον είχαν διατάξει να τους επιστραφεί. Ο Clayton εξηγεί στο βιβλίο του: «Του είπα πως είχα διαταγή να παραλάβω κάτι από εκείνον. Πρέπει να του είχε δοθεί παρόμοια διαταγή διότι δεν δίστασε ούτε έδειξε το παραμικρό ίχνος αμφιβολίας. Έσκυψε και αφαίρεσε μια σακούλα σκουπιδιών από έναν κάδο και μου την έδωσε να την κρατώ ανοιχτή. Έβγαλε από τον σάκο που είχε φέρει μαζί του ένα ημιαυτόματο πιστόλι τυλιγμένο σε μια λευκή φανέλα, το οποίο ήταν ή των 9 χιλιοστών η διαμετρήματος 40. Το τοποθέτησε μέσα στη σακούλα προσέχοντας μην τυχόν ακουμπήσει κάποιο εκτεθειμένο σημείο του όπλου.

Αφού πήρε δήθεν τις τελευταίες του οδηγίες από τον Melvin Muhammad, ο Clayton ισχυρίζεται ότι του ζητήθηκε να μεταφέρει το «δέμα» στο Louisville του Kentucky. Στο Louisville ο Hill παρέδωσε το όπλο στον Emile Muhammad, τον προσωπικό σοφέρ του Υπουργού Louis Farrakhan. Τότε ο Emile Muhammad υποτίθεται ότι μετέφερε το όπλο στον τελικό προορισμό του που βρισκόταν μέσα στα κεντρικά γραφεία του Έθνους του Ισλάμ.

«Κάποιος στο Σικάγο ήθελε το όπλο», απαντά ο Hill γιατί ένα δολοφονικό όπλο να ταξιδέψει από το Λος Άντζελες στην Ατλάντα, το Lousville και τα κεντρικά του Έθνους αντί να διανεμηθεί κατευθείαν. «Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ποιος το ήθελε. Όποιος κι αν ήταν, επρόκειτο για υψηλόβαθμο στέλεχος».

Ο Clayton δεν πιστεύει πως το «υψηλόβαθμο στέλεχος» ήταν το πιο υψηλόβαθμο μέλος του Έθνους του Ισλάμ.

«Αμφιβάλλω αν ο Υπουργός Farrakhan ήξερε τίποτα. Θα είχε αποστασιοποιηθεί από όλα αυτά» γράφει ο Hill.

Δεν έχει αποδειχτεί ακόμα αν ο Amir Muhammad βρισκόταν στην Ατλάντα τον Μάιο του 1997, ή αν έφυγε ποτέ από την κατοικία του στο Λος Άντζελες στη διάρκεια του έτους. Αργότερα, ο πρώην βασικός ερευνητής της δολοφονίας του B.I.G., Russell Poole, επιβεβαίωσε ότι ο Amir βρισκόταν στο Λ.Α. καθώς είχε επισκεφτεί τον πατέρα των βαφτιστικών του, David Mack, εφτά μήνες μετά την συνάντηση του Clayton Hill με τον δολοφόνο του Biggie. Στο μεταξύ ο Mack βρισκόταν στη φυλακή για ληστεία ύψους 722.000 δολαρίων ενός νοτιοκεντρικού παρακλαδιού της Τράπεζας της Αμερικής.

Ο Clayton Hill αποχώρησε από το Έθνος του Ισλάμ το 2000, αλλά «καθαρός» από την παρανομία του πριν και μετά το Έθνος έμεινε μετά από μια δεκαετία οπότε και παραλίγο να οδηγήσει τη γυναίκα του σε πιθανή φυλάκιση για υποτιθέμενη ανάμειξη της στην πρόσφατη εγκληματική του δραστηριότητα.

Στον πρόλογο του βιβλίου του, ο Hill εξηγεί: «Πριν από τέσσερα χρόνια, το 2006, έκανα ένα σχέδιο, να δημιουργήσω ψευδείς επιστροφές φόρων σε πιστωτικές κάρτες και να παραλάβω το συνολικό ποσό από τα ΑΤΜ όλης της πόλης. Δημιούργησα λοιπόν 122 φοροεπιστροφές και σύμφωνα με την κυβέρνηση συγκέντρωσα κάτι παραπάνω από 300.000 δολάρια. Η κυβέρνηση ακολούθησε τη γυναίκα μου για να φτάσει σε εμένα καθώς βρισκόταν τρία πατώματα κάτω από εμένα (στο Σωφρονιστικό Κέντρο), στον δωδέκατο όροφο και ήταν κρατούμενη, όπως κι εγώ. Επειδή όμως είχαμε μια δίχρονη κόρη η οποία περνούσε από οικογενειακό φίλο σε οικογενειακό φίλο, αναγκάστηκα να μιλήσω εις βάρος μου έτσι ώστε να επιβληθεί στην Tamara, τη γυναίκα μου, μειωμένη ποινή προκειμένου να γυρίσει στην κόρη μας.

H συνολική ποινή της Tamara εντέλει μειώθηκε λόγω του χρόνου προφυλάκισης της αφού υπεγράφη συμβόλαιο για την αναβολή της δίκης χωρίς καμιά ένσταση από την εισαγγελία. Όλα αυτά έγιναν μια εβδομάδα μετά τη συνάντηση του Clayton με την κυβέρνηση.

«Η ομολογία μου με προστατεύει από οτιδήποτε άλλο πω αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό το γεγονός ότι οποιοσδήποτε στο Έθνος επιβεβαιώσει κάτι, μπορεί να κατηγορηθεί ως συνένοχος».

Μια αξιόπιστη πηγή που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμη επιβεβαίωσε σχετικά με την υπόθεση του Clayton πως η συνάντηση του με την δικηγόρο Nancy DePodesta και το FBI τον Οκτώβρη όντως συνέβη.

Ενώ η γυναίκα του μείωσε την ποινή της με αυτές τις δηλώσεις, ο ίδιος ο Hill δεν μπόρεσε να μειώσει τη δική του με τα στοιχεία σχετικά με την συγκάλυψη της δολοφονίας του Notorious B.I.G. Ένας δικηγόρος υπεράσπισης εγκληματιών εξήγησε ότι αυτό συνέβη ίσως λόγω του βεβαρυμμένου ποινικού μητρώου του Clayton το οποίο κλονίζει την αξιοπιστία του στην επαλήθευση των στοιχείων σε μελλοντικές δίκες καθιστώντας τον αναποτελεσματικό μάρτυρα για την κυβέρνηση.

Το γεγονός ότι ο Clayton δεν κατάφερε να αναγνωρίσει τελείως τον άνθρωπο με το όνομα Dawoud, απογοήτευσε την κυβέρνηση και είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή κανονικής και όχι μειωμένης ποινής. «Το FBI μου έδειξε εικόνες αλλά δεν μπόρεσα να καταλήξω κάπου με σιγουριά», εξήγησε ο Clayton. «Το πρόσωπο όντως έμοιαζε γνώριμο. 14 χρόνια έχουν περάσει».

Ακόμα και με την αποτυχία ταυτοποίησης και την επιβολή ολόκληρης της ποινής, ο Hill πιστεύει απόλυτα πως οι δηλώσεις του στην κυβέρνηση είχαν καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του FBI να αποκαλύψει τον Ιανουάριο στο CNN ότι η 14χρονη έρευνα της δολοφονίας του Notorious B.I.G. επανέρχεται στο προσκήνιο.

Το e-book του Hill «Diary of an Ex-Terrorist», που περιέχει τις παραπάνω δηλώσεις του (και πολλές ακόμα), πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 15 Ιουλίου μέσω του προσωπικού του προφίλ στο Bella Media Group (http://bellamediagrp1.com).

Επιμέλεια: Dragon21

Πηγή: hiphopDX.comΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου